Hvis du er en habil sjakkspiller, har du kanskje lurt på hvordan du ligger an sammenlignet med de beste sjakkspillerne i verden? Det er faktisk mulig å teste ut dette på nett. Du kan teste kunnskapene dine mot flere kjente sjakkspillere, blant annet vår egen Magnus Carlsen, som har sin helt egen app der du kan få prøve deg mot en skikkelig verdensmester!

Appen du skal laste ned, heter Play Magnus, og du finner den for både Android og iOS. Dermed har du også med deg spillsimulatoren overalt hvor du befinner deg – på toget, på flyet, på trikken eller på hytta. Kanskje du kan måle deg med verdens beste sjakkspiller?

Som habil sjakkspiller kjenner du sikkert også til Stockfish, som er rangert som en av verdens beste og sterkeste sjakkcomputere. Stockfish har faktisk en rating på over 3200, mens selveste Carlsen har en rating på 2847 (8. april 2016). Så hvis du klarer å slå Stockfish, slår du trolig også den beste levende sjakkmaskinen Carlsen.

I tillegg finner du også god motstand på nettstedene playchess.com, chessfriends.com, instantchess.com og chess.com, og chesskid.com er en nettside som egner seg for både barn og foreldre. Så her er det bare å hive seg på å teste egne sjakkferdigheter så mye du orker!