Sjakk på nett

Det blir flere og flere sjakkspillere både i Norge og rundt om i verden. Her i Norge er det mest sannsynlig grunnet den store suksessen til Magnus Carlsen, og all publisiteten han fikk da han ble verdensmester. Det er flere og flere som vil spille sjakk, lære seg sjakk og ikke minst følge sporten.

Det har dukket opp mange nettsider etter Magnus Carlsen sin store suksess, sider hvor en kan følge sjakk, lære reglene og til og med spille sjakk rett på nettet mot andre spillere. Det er ingen hemmelighet at Internett er en helt perfekt plattform for sjakk; det finnes utrolig mange muligheter på flere nivåer.

Nettsteder som tilbyr sjakkspill kommer i alle slags former og fasonger. Spillerne vil kunne gjøre alt fra å spille rett fra nettleseren deres og ikke engang behøver å registrere seg, til mer avanserte tjenester. Noen steder krever at spillerne registrerer seg og installerer programvare som er for spillet. Om man er interessert i sjakk mens man er på farten, kan man til og med finne det til både nettbrett og til mobil. Mobiler er nok ikke den beste enheten man kan bruke til sjakk, først og fremst siden skjermen vil være litt liten. Dette kan man derimot bli vant til. Nettbrett og andre bærbare enheter tilbyr ofte ulike applikasjoner som er laget for å kunne nyte sjakkspillet.

Go to Top