Kortspill er ofte en favoritt blant barn og unge. Kortspill er sosialt og morsomt, enten man spiller sammen med familie eller venner. Det er herlig å sitte og spille kort på kvelder når det regner og blåser ute. Da kan man lage noe godt og spise, og sitte sammen rundt kjøkkenbordet eller stuebordet.

Kortspill lærer barn å telle, og de lærer seg spillregler og strategisk tenking. Ettersom mange blir kjent med kortspill i tidlig alder, er det ikke så rart at mange voksne også liker å spille kort. Kortspill finnes i mange varianter, fra de helt enkle barnespillene, til spill som er tilpasset voksne spillere.

Poker er et av de mest populære spillene på nettet for tiden. Det skyldes delvis at mange kjendiser spiller poker, men det skyldes først og fremst at poker er et morsomt spill. For å bli en god pokerspiller, må man lese en del om poker, og man må trene mye. Poker er et spill der man må følge med på alt som skjer. Det er ikke nok å se på sine egne kort, man må også analysere de andre spillernes innsats, og konsentrere seg om spillet.

Poker er ikke et spill man kan drive med samtidig som man ser på TV. Når man spiller poker, må man bare tenke på spillet, ellers er det lett å gjøre en amatørfeil. Dersom man deltar i pokerturneringer på nettet, er det enda viktigere å konsentrere seg om spillet, slik at man ikke taper spillet fordi man ikke har tenkt gjennom neste trekk.