Norges Sjakkforbund

Det er Norges Sjakkforbund som organiserer ulike arrangement og andre aktiviteter innen sjakklivet i Norge. I dag er det rundt 2 500 medlemmer som er registrerte, og det er utrolige 105 sjakklubber som utgjør forbundet. Norges Sjakkforbund ble stiftet allerede i 1914 i Kristiania. Aktiviteten her i Norge består hovedsakelig av ulike former for turneringer. Det finnes dog ulike kurs innen sjakk for både barn, ungdom og for voksne som befinner seg på en rekke ulike nivåer.

Sjakk i Norge kan by på et utrolig stort utvalg av ulike slags turneringer for de aktive spillerne som ønsker å konkurrere. Som regel er det forskjellige klubber som allerede er knyttet til Norges Sjakkforbund som arrangerer alle disse ulike turneringene. Det er derimot Norges Sjakkforbund selv som har ansvar for regler og arrangering.

I Norge kan man blant annet finne Landsturneringen, Seriesjakk og Norges Grand Prix. Alle disse arrangementene finner sted hvert eneste år, men det er Landsturneringen som er Norges alle største arrangement innen sjakk. Det er flere hundre deltakere med hvert eneste år, og det hele arrangeres på ulike steder hvert år. Norges Sjakkforbund har i tillegg til alt dette et medlemsblad med navnet Norsk Sjakkblad. Dette bladet blir sendt ut til alle medlemmer i forbundet.

Go to Top