Det finnes en rekke ulike former for sjakk, og en av disse er blindsjakk. Dette er en form for sjakk hvor spillerne gjør sine trekk uten at de kan se verken sjakkbrettet eller brikkene. I tillegg kan de ikke ha noe hjelp i form av fysisk kontakt med andre.

Blindsjakk er absolutt ikke en ny variant av sjakk; det aller første spillet av blindsjakk som ble spilt var muligens i Midtøsten en gang mellom år 665 og år 714. Denne formen for sjakk har blitt brukt for at nivået mellom ulike spillere skulle bli jevnet ut. Mange bruker derimot blindsjakk rett og slett for at de skal vise kunnskapene sine og hvor dyktige de faktisk er. En fransk mester i sjakk kunne til og med spille opp til tre sjakkspill samtidig.

Det er ikke denne formen for sjakk som en hører mest om, men det blir faktisk arrangert opptil flere turneringer for blindsjakk hvert eneste år. Den aller mest kjente av dem er kanskje Amber-turneringen som ble arrangert fra 1993, men som dessverre ble avsluttet allerede i 2011. Denne turneringen trakk til seg eliten innen sjakk fra hele verden. Spillere som blant andre Vladimir Kramnik, Veselin Topalov og Magnus Carlsen har vunnet denne turneringen.