Det finnes mange varianter av “hjernetrim” på nettet. Man kan også utfordre sin hjernes evner gjennom å løse kryssord eller sudoku. Begge deler er populært, og det finnes også sudoku og kryssord på nettet.

Memospill er en klassiker for barn, men det finnes mange memospill som er beregnet på voksne. I disse spillene gjelder det å huske hvor de ulike symbolene er plassert, slik at man finner bildeparene raskest mulig. Selv ganske enkle spill, som fem på rad, kan trene hjernen, ettersom disse spillene krever at man må tenke gjennom alle mulige trekk motspilleren kan gjøre. Othello er også et relativt enkelt spill som krever logisk tenking.

Mattespill og IQ-tester på nettet er morsom underholdning. De fleste gratis spillesider tilbyr ulike varianter av hjerne-utfordrende spill. Disse spillene går blant annet ut på at man skal løse ulike oppgaver gjennom å tenke logisk, eller gjennom å memorere svarene. Dersom man spiller disse spillene jevnlig, vil man merke forskjell etter hvert. Man lærer seg å tenke raskere, og blir flinkere til å finne løsningene. Jevnlig trening med memospill har vist seg å ha en virkning, og jevnlig trening med IQ-oppgaver gir hjernen en ekstra dose med logisk trening. Det er bare å sette i gang.